upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

7 card stud regler

Söndag 23 September, av Erik

Spelkort

Seven Card Stud reglerna skiljer sig en hel del från reglerna i Texas Hold'em regler och Omaha Hold'em regler. Enligt reglerna för Seven Card Stud så spelar man utan gemensamma kort och denna poker variant kallas på svenska för sjukorts stötpoker. Detta var en gång i tiden en extremt populär poker variant, kanske till och med den mest populära. Varje spelare blir tilldelad 7 kort i omgångar som är ömsom öppna och dolda och utifrån dessa gäller det att skapa den bästa kombinationen av 5 kort. I den vanligaste Seven Card Stud varianten så vinner den spelare som har bästa femkortskombination potten.

Spela Seven Card Stud och mycket mer hos utmärkta Titan Poker som du kan besöka via vår länk.

Spelet kan börja

Redan innan Seven Card Stud poker spelet har kommit igång så är en annan tydlig skillnad mellan den och Omaha och Texas Hold'em varianterna uppenbar. Istället för mörken så görs en så kallad ”ante.” En ante är en mindre insats till en gemensam pott som samtliga spelare gör. Inga kort delas ut till de upp till 8 spelare som kan vara med innan denna satsning är gjord.

När alla har lagt sin del i potten kan de första korten delas ut. Till att börja med så får alla spelare tre kort var. Av dessa tre är ett synligt för alla och två dolda. Den spelare som har det lägsta uppåtvända kortet måste satsa en så kallad ”Bring-In” vilket är en bet som måste göras varesig spelaren vill det eller inte. Efter detta så kan spelaren till vänster om den som började syna, höja eller lägga sig. Anledningen till detta annorlunda förlopp är att Seven Card Stud poker till skillnad från de vanligare varianterna spelas utan en ”dealer button.”

När den första satsningsrundan är spelad så får alla spelare ännu ett öppet kort och nu är det den med högsta kortet som måste börja satsa eller passa. När spelet sedan har gått varvet runt så är det dags för ytterliga ett öppet kort i den tredje satsningsrundan som spelas likadant som den andra. I fjärde rundan upprepas samma rutin och när den är avklarat delas ett sista dolt kort ut till alla spelare. Detta innebär att spelaren med senast högsta synliga kort startar den sista satsningsrundan.

När det är dags för ”showdown” har varje spelare 3 dolda och 4 öppna kort. Den spelare som får ihop den bästa femkortskombinationen av de sju korten har vunnit spelet och potten. För att lyckas i Seven Card Stud poker så är det bra att ha ett gott minne. Eftersom så många kort är öppna kan en duktig spelare avgöra sina odds genom att hålla koll på vad varje motsståndare har på hand.

Seven Card Stud poker är inget för nybörjaren. En professionell sjustöts poker på Internet kan gå snabbt och för nybörjaren eller den som har dålig självinsikt kan det innebära en ordentlig förlust. För den som vill ge sig på denna typ av poker och spela med riktiga pengar så lönar det sig att träna upp spelet ordentligt först. Det finns många bra poker rum som erbjuder gratis poker spel och detta tillsammans med lite läsning i strategi torde ge en bättre chans i de större sammanhangen.

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon