upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

WSOP – World Series of Poker

Torsdag 06 Mars, av Erik

Spelkort

WSOP är inte ett nytt begrepp i Sverige. Alltsedan fler svenskar började delta och göra bra ifrån sig i denna mycket stora poker turnering så har den bevakats av de stora svenska tidningarna och även i TV program. Det är denna tävling som korar världsmästaren i poker och med denna prestigefyllda titel kommer ett ordentligt belopp pengar som kan ändra livet totalt för den som vinner.

Historien bakom världens största poker event

World Series of Poker har spelats sedan 1968 men turneringen har ändrat karaktär en hel del sedan den först startades. Det element som har bestått sedan starten är det så kallade Main Event där världsmästaren koras i en match Texas Hold'em poker. Den första att utses som världsmästare i POK123R var Johnny Moss som vann 1970 och fick en silverpokal som belöning. I början spelades denna turnering uteslutande i Las Vegas men detta ändrades då turneringen köptes upp av Harrah's Entertainment. Detta ledde till att en massa delturnineringar spelades i Harrah's olika hotell runtom hela USA och vinnarna mötte fjolårets vinnare samt de som vunnit särskilda armband via sateliter i den stora finalen, the Main Event.

The H.O.R.S.E Event

WSOP består av flera delmoment som är olika varianter av poker. Trots att det är det så kallade Main Event som utser världsmästaren så är det många som anser att det är delen som kallas för the H.O.R.S.E Event som verkligen utser den bästa poker spelaren. De som vinner denna deltävling kammar också hem en fin prissumma på $50,000. Namnet består av initialerna till de pokervarianter som ingår och dessa är Texas Hold'em, Omaha Hold'em, Razz, Seven Card Stud och Eight or Better poker. 2007 vann Freddy Deeb. Detta gjorde honom alltså inte till officiell världsmästare men det står klart att han är en otroligt duktig poker spelare med tanke på alla former han bemästrar.

Deltävlingarna och the Main Event

Det spelas över 50 delturneringar innan man når den stora finalen som traditionsenligt spelas i Binion's Horseshoe Casino i Las Vegas. Den som vinner en delturnering får ett armband och en plats i finalen. Det var Jerry Yang som vann år 2007 Main Event i WSOP och därmed tog hem titeln som världsmästare i poker. Denna titel gav honom även den gigantiska prissumman på åtta miljoner dollar! För att nå första platsen var han tvungen att slå 6,357 andra medspelare varav de flesta är mycket duktiga poker spelare. Att vinna the Main Event ger förutom pengarna och äran en enorm respekt.

Svenskar i WSOP

Ännu har ingen svensk tagit hem the Main Event i World Series of Poker men det är nog bara en tidsfråga innan det händer. Svenskarna som har deltagit har gjort bra ifrån sig och allteftersom tävlingen får mer publicitet i Sverige så lockas fler duktiga svenska pokerspelare till att delta. I 2007 års WSOP var den bäste svensken Christer Björin som nådde tre finalbord och tog en tredje plats i Event 16. Andra svenskar att ta sig till finalbord i 2007 WSOP var Larry Jönsson, Erik Friberg, William Thorson och Ishak Noyan.

Titan Poker håller kvalificerings kampanjer varje år besök dem idag, via vår länk

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon