upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

Poker positioner

Söndag 22 Januari, av David

Spelkort och pengar

Din position är mycket viktig när du ska spela en pokerhand

Anledningen till detta är att om du befinner dig i en sen position kan du se vad de andra spelara gör före du satsar, samtidigt behöver du inte oroa dig för en eventuell ökad satsning, ("raise") av din insats, ("bet"). Befinner du dig däremot i en tidig position med en svag pokerhand bör du spela med större försiktighet eftersom en satsning av dig kan ökas, av övriga spelare. Så därför, om du har en bra pokerhand och du befinner dig i en sen position kan det vara bra att öka insatsen, då eliminerar du också eventuellt spelare, om alla spelare väljer att gå ur, ("fold") vinner du lilla och stora blind, inte mycket kan man tycka, men tänk på att pengarna du vinner betalar nästa gång det är din tur att lägga blinds. Har du en svag pokerhand och befinner dig i en tidig position bör du spela med viss försiktighet, en satsning från din sida kan ökas och du kan lätt dras med i en hand du från början aldrig borde ha spelat.

Spela Titan Poker och annvänd bonuskoden "svensk" besök via vår länk

Blinds

I holdemspel roterar mörkarna (blinds) medurs, runt bordet. Spelaren till vänster om dealern lägger lilla blind och spelaren brevid denne lägger stora blind, storleken på dessa avgörs innan spelets början. I turneringar ökar den med jämna mellanrum för att inte turneringen ska pågå förlänge. En blind är en satsning som alltid sker innan spelomgångens början. Dealern symboliceras av en knapp med ett "D". Dealerknappen roterar medurs. När lilla och stora blind har satsats delas två kort ut till vardera spelare, dessa kort är dolda för andra spelare.

Vem börjar?

Första satsningsrundan inleds av spelaren direkt efter stora blind. Om ingen ökning av insatsen har skett när det är stora blinds tur läggs de tre första gemensamma korten ut på bordet, ("flop"). Stora blind kan givetsvis öka insatsen och då kan övriga spelare satsa eller öka insatsen.

Vem börjar efter turnen och rivern?

I andra satsningsrundan är det spelaren direkt efter dealern som agerar först (lilla blind följt av stora blind). Dealern är sist att agera vilket gör att det är den absolut bästa poker positionen. När alla satsningar är klara vänds ett fjärde gemensamt kort upp på bordet, ("turn"). Nu inleds en ny omgång av satsning, fortfarande är det spelaren direkt efter dealern som agerar först. När alla satsningar är gjorda delas ett femte och sista kort ut på bordet, ("river"). En sista satsning inleds av spelaren direkt efter dealern.

Visning, ("showdown") – Spelaren med den bästa pokerhanden vinner. Lilla blind lägger först ut sina två kort på bordet, dealern sist. Spelarna kombinerar den bästa pokerhanden med sina två kort på handen och de fem gemensamma korten på spelbordet. Om flera spelare har en pokerhand med samma värde delar de på vinstpotten.
 

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon