upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

Seven Card Stud Hi Lo regler

Söndag 17 Juni, av Erik

Spelkort

Reglerna för Seven Card Stud Hi Lo poker är i stort sett de samma som reglerna i den vanligare ”High” versionen. Den egentliga skillnaden ligger i hur pris potten fördelas. Enligt Seven Card Stud Hi Los regler så får den som har bästa handen dela på potten med den som har den lägsta handen. Den lägsta handen måste uppfylla vissa krav för att godkännas och esset kan användas både som högt och lågt kort.

Spelförloppet

Till att börja med så måste samtliga spelare lägga en ”ante.” En ante är en liten insats som är obligatoriskt att lägga till den gemensamma potten. I Seven Card Stud Hi Lo poker kan 2 till 8 deltagare vara med i en omgång. Det läggs inte ut några gemensamma kort på bordet utan varje spelare får sju kort var att kombinera bästa femkortskombination med.

När alla har lagt sin ante så delas tre kort ut till varje spelare. Två av dessa är dolda och ett öppet för alla att se. Den spelare som har det lägst synliga kortet blir tvingad att satsa och på så vis starta spelet. Att det går till på det här sättet beror på att det inte finns någon ”dealer button” liksom i de vanligare poker varianterna.

När alla spelare har synat eller höjt den första satsningen eller lagt sig så får alla ett fjärde öppet kort som följs av mer satsning. Skillnaden i denna runda är att spelaren med högsta korten synliga börjar satsningen detta är sedan regeln för vem som börjar i samtliga rundor. Efter det att ett femte öppet kort delas ut så satsas det igen och detta följs av ett sjätte öppet kort och ännu en satsningsrunda.

Det sjunde kortet är dolt och följs av en avslutande satsningsrunda och sedan är det dags att avgöra vem eller vilka som har vunnit. Som sagt så kan två spelare få dela på potten men den lägre handen måste kvalificera. För att bli godkänd måste den ha fem kort som alla är lägre än 8. Det ultimata är förstås att ha både den höga och den låga handen och vinna hela potten. Om ingen har en godkänd låg hand så vinner den med bästa hand.

Att tänka på

Många nybörjare tror att det är samma sak att vinna en halv prispott som att vinna en full pott. Så är inte fallet. För att skapa ett ordentligt försprång så är det mycket bättre att göra en så kallad ”scooping” och ta hela potten. En bra Seven Card Stud Hi Lo spelare försöker vinna båda delarna och fokuserar inte uteslutande på en kombination. Det är också bra att komma ihåg att man bör lägga sig tidigt när man ser att handen inte har någon särskild bra chans att göra en ”scooping.”

Liksom i den vanligare high varianten av Seven Card Stud poker så kan mycket pengar stå på spel. Därför är det en bra ide att träna upp sin spelteknik innan man ger sig in i de stora sammanhangen. Även en duktig spelare bör tänka sig för innan han ger sig in ett Seven Card Stud Hi Lo spel med mycket pengar i potten.

Testa Seven Card Stud Hi Lo och andra populära poker varianter hos utmärkta Titan Poker via vår länk.

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon