upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

Texas Holdem regler

Måndag 16 Januari, av Erik

Kort pokerbord

Texas Hold'em är nog den mest populära form av poker som spelas online och i olika internationella sammanhang som sänds i TV världen över. Texas Hold'em reglerna är speciella på så vis att man kan ha från 2 till 11 spelare runt ett bord. För att förstå reglerna i Texas Hold'em poker så gäller det att ha lite förkunskaper i poker generellt och förståelse för de uttryck som används flitigt under spelets gång. De flesta poker rum online har någon form av guide till sina spel så även en nybörjare kan snabbt komma in i spelet.

Spela Texas Hold'em poker hos utmärkta Titan Poker och få exklusiv bonus med bonuskoden "SVENSK" besök dem via vår länk.

Relevant om ordbruk

Det är bra att ha lite koll på de uttryck som används inom poker. Även om många pokerrum har en svensk version av sin mjukvara så är det mycket mer vanligt med engelska uttryck. De försvenskade versionerna gör det lättare att förstå spelet för en nybörjare men in längden är det bra att vara insatt i det engelska språkbruket. Det är också ganska vanligt att svenska pokerrum använder uteslutande engelska ord för att slippa förvirring då alla besökare kanske inte är svenskar.

Spelet kan börja

Texas Hold'em poker är känt för att vara ett snabbt spel som kan ha många spelare runt samma bord. Till att börja med så får alla deltagare två kort var som är dolda för övriga spelares inblick. Totalt används en kortlek med 52 kort och given som online representeras av en så kallad ”dealer button” kommer under spelets gång att lägga ut fem kort som är öppna för alla att kombinera med sina egna två kort till bästa möjliga hand. När alla har blivit tilldelade två kort så görs den första satsningen som vanligtvis är två blind bets det vill säga mörken. Dessa mörken kallas lilla och stora mörken.

Nästa steg är floppen eller "the flop" på engelska. Floppen innebär att given vänder tre av korten på bordet som alla kan använda ihop med sina två kort. När detta är gjort satsas det återigen och sedan vänds det fjärde kortet. Det fjärde kortet kallas för ”the turn” eller ”fourth street” och det efterföljs av ytterligare en satsning. Vändningen av det femte kortet kallas för ”the river” eller ”fifth street” och detta följs av den sista satsningen.

När alla fem korten ligger synliga och sista satsningen är gjord så har vi kommit fram till ”showdown.” Nu visar alla sina händer. Den som satsade först är också den som visar sin hand först. Den spelare som kan uppvisa den bästa handen vinner potten. Om de fem kort som ligger på bordet slår allas händer så delas potten lika mellan alla spelare.

Olika varianter av Texas Hold'em

Reglerna för Texas Hold'em vad gäller satsning kan skilja sig åt beroende på vilken version som spelas. I Limit Hold'em kan man bara satsa upp till ett förutbestämt belopp som ofta är av samma storlek som den stora mörken. I Pot Limit Hold'em kan man bara höja upp till pottens nivå och i No Limit Texas Hold'em kan en spelare göra en så kallad ”All in” och satsa allt han har.

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon