upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

Omaha hi lo regler

Onsdag 02 Maj, av Stina

Spelkort

Den stora skillnaden mellan Omaha Hi Lo reglerna och de i vanlig Omaha poker gör sig gällande i slutet av spelet. Enligt reglerna för Omaha Hi Lo så delas prispotten mellan två spelare. Både den med högsta hand (High hand) och den med lägsta kvalificerande hand (Low hand) är vinnare. Omaha Hi Lo kallas också för Omaha High Low eller 8 or better eftersom en kvalificerande ”Low” hand måste bestå av 5 kort som inte överstiger 8.

Så går det till

Innan alla spelare tilldelas 4 kort av given så måste spelaren direkt till vänster om given satsa hälften av minsta möjliga insats. Denna spelare går under titeln ”Small Blind” det vill säga lilla mörken och given brukar symboliseras av en knapp online som kallas för ”the dealer button.” Efter lilla mörkens satsning så måste spelaren som sitter ytterligare ett steg till vänster satsa det minsta möjliga beloppet. Denna spelare kallas för ”Big Blind” eller stora mörken.

När de två första satsningarna är gjorda delas korten ut, 4 stycken till varje spelare som bara kan ses av den individuelle spelaren. Efter detta får alla syna, höja eller lägga sig med början av spelaren som sitter till vänster om stora mörken. När turen kommit tillbaka till den lilla mörken kan denna spelare välja att lägga sig och enbart förlora den mindre satsningen eller att syna det belopp som krävs för att höja nivån på satsningen. Den stora mörken är den sista att agera innan något gemensamt kort blir synligt på bordet. Mörken spelas bara i den första omgången.

Given vänder nu tre av de fem korten på bordet. Detta kallas för ”the flop” eller floppen. Efter detta görs frivilliga satsningar och så har turen kommit till att göra det fjärde kortet på bordet synligt. Detta kallas för ”the turn.” Efter det fjärde kortet så satsas det återigen innan det femte och sista kortet vänds i det moment som kallas ”the river.”

Det är nu dags för ”showdown” och alla spelare försöker få bästa möjliga hand med hjälp av sina 4 kort samt de 5 på bordet. En hand får totalt innehålla 5 kort och kan innebära vinst om den är en så kallad High eller Low det vill säga högst eller lägst möjliga kombination. En vinnande hand, vare sig den är låg eller hög, kallas för ”scooping the pot.”

Reglerna för en godkänd lägsta hand

Som nämnt tidigare så måste en lägsta kvalificerande hand bestå av fem kort under 8. Ett ess räknas som lägsta värde. I en Low hand så får det inte finnas par men en straight (stege) eller flush (färg) är ok. Den lägsta möjliga Low handen är kombinationen Ess,2,3,4 och 5 och den högsta möjliga är 8,7,6,5 och 4. Om ingen har en godkänd Low hand så vinner High handen hela potten.

Omaha Hi Lo reglerna kan tyckas lätta men det krävs en hel del träning för att bli bra liksom i all poker. Det är inte en dum ide att använda någon av alla gratis poker rum som finns innan du ger dig in på spel med riktiga pengar. Efter många spel så sitter reglerna och troligtvis har du plockat upp en hel del nödvändig teknik för att lyckas.

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon