upp till €1000

Det går att spela vid åtta bord samtidigt, du får en välkomstbonus på €100.

Unibet Poker Recension

200% upp till €200

Nya kunder får både spela i freerolls och en bonus upp till € 200!

Betclic Poker Recension

100% upp till €500

Du får 100% upp till $500 när du använder vår bonuskod: SVENSK500

Party Poker Recension

Omaha holdem regler

Måndag 19 Juni, av Erik

Kort pokerbord

Man skulle kunna kalla Omaha Hold'em poker en nära släkting till Texas Hold'em poker och därför är också reglerna i Omaha Hold'em snarlika Texas Hold'em regler. I USA är de vanligaste varianterna av spelet den klassiska versionen som ofta kallas Omaha High och en high-low version som kallas Omaha Hi-Lo. I Europa syftar man vanligtvis på ”High” versionen när man pratar om Omaha Hold'em poker. För att förstå Omaha Hold'em reglerna så kan det vara bra att ha spelat andra former av poker tidigare eftersom den kan upplevas som lite komlicerat.

Du kan spela Omaha Hold'em hos utmärkta Titan Poker, du får via oss en otrolig bonus på 150% upp till $500 när du skriver in vår bonus kod "svensk"
Gå till Titan via vår länk

Omaha Hold'em kräver sin hjärna

Omaha Hold'em poker spelas inte i samma rasande tempo som Texas Hold'em poker. Eftersom en spelare kan ha möjlighet till fler kombinationer så krävs det ibland en stunds betänketid även för poker proffset. Detta betyder inte att en nybörjare bör hålla sig borta ifrån Omaha Hold'em utan snarare att det är bra att komma till bordet väl förberedd. Liksom i övrig poker online så bör man även ha lite koll på den engelska poker terminologin för att snabbt fatta vad som händer.

Så spelas Omaha Hold'em

Given eller som det oftast är när man spelar på nätet ”the dealer button” blandar en 52 korts kortlek och de två spelare som sitter till vänster om given lägger ett förutbestämt belopp i potten innan korten delas ut. Detta kallas för ”posting the blinds” och försäkrar att det finns tillräckligt i potten för varje hand. Vanligtvis så delar de två spelarna på beloppet som ska läggas i potten. Efter detta delas fyra kort till varje spelare. Dessa kort som kallas för ”hole cards” utmärker Omaha Hold'em poker i det att de just är fyra.

När alla spelare har fått sina fyra kort så börja den första satsningen. Det är vanligtvis spelaren till vänster om de spelare som lade pengar i potten som satsar först. Efter detta kastar given bort det översta kortet på kortleken ifall någon av misstag sett det och sedan läggs tre kort ut synliga för alla. Detta kallas för floppen eller "the flop" och den följs av ytterliga en satsning. Given slänger ytterligare ett kort och lägger sedan ut det fjärde kortet på bordet som kallas för ”turn” eller ”fourth street.” Detta åtföljs av den tredje rundan satsningar och sedan är det dags för det femte kortet också kallat ”the river” eller ”fifth street”.

När femte kortet är på bordet så kan alla använda tre av de fem korten för att med hjälp av sin egen hand skapa den bästa möjliga kombinationen av fem kort. Den sista satsningen görs och sedan måste alla som valt att stanna i spelet visa sina händer. Den som har den bästa handen vinner och i Omaha Hold'em poker brukar det i regel vara bättre händer som vinner än de man finner i Texas Hold'em.

 

 

DeliciousDelicious
DiggDigg
Redditreddit
FacebookFacebook
StumbleUponStumbleUpon